Book review “The Secret Seven Fireworks” by Enid Blyton

Datum objavljivanja petak, 30 septembar 2011 Autor Super User

The Secret Seven je ime tajnog društva mladih detektiva koje se redovno okuplja kada je potrebno rešiti neku misteriju. Oni imaju tajnu lozinku, bedž koji se daje samo članovima društva, kao i tajanstveno mesto okupljanja. Njih je naravno sedmoro – Petar, Dženet, Džek, Barbara, Pem, Kolin i Džordž, ali je tu i njihov pomoćnik-presladak koker španijel, Skemper.

Opširnije: Book review “The Secret Seven Fireworks” by Enid Blyton

Book Review:” Robert the Rose Horse ” by Joan Heilbroner

Datum objavljivanja četvrtak, 12 maj 2011 Autor Super User

Robert je jedan srećan mali konj koji živi na farmi i ima mnogo prijatelja. Ali zbog jednog problema, on mora da napusti roditeljski dom i da se otisne u beli svet.

Saznajte zašto Robert mora da ode od kuće i kako će da se snađe u velikom gradu u knjizi Robert the Rose Horse koju vam ovog meseca preporučuje profesorka Suzana Rakić.

Opširnije: Book Review:” Robert the Rose Horse ” by Joan Heilbroner

Book Review: “Are you my mother?” by P.D.Eastman

Datum objavljivanja petak, 15 april 2011 Autor Jelena

are you my mother

Još niste odabrali knjigu koja će ulepšati trenutke vaše dokolice u toku ovih kišnih prolećnih dana? Neodlučni ste kada je izbor u pitanju, a voleli biste zanimljivu, simpatičnu, a ujedno i poučnu knjigu, onda je knjiga koju preporučuje profesor Nenad Jovanović za mesec april, pravo rešenje za vas.

Opširnije: Book Review: “Are you my mother?” by P.D.Eastman

Book Review: Eclipse by Stephenie Meyer

Datum objavljivanja ponedeljak, 28 februar 2011

Eclipse-Centar za strane jezike Matilda

Taman kada smo pomislili da je ljubavna priča Bele Svon i Edvarda Kalena završena jednim “i živeli su srećno do kraja večnosti” otkrivamo da je spisateljica Stefani Mejer spremila nove izazove za svoju junakinju.U trećem nastavku romana “Twilight” Bela je suočena sa novim opasnostima, ali i sa nekim problemima koji su uobičajeni za tinejdžere širom sveta.

Opširnije: Book Review: Eclipse by Stephenie Meyer

Preporuka meseca: Queenie the Bantam

Datum objavljivanja utorak, 08 februar 2011

Queenie-the-Bantam

Da li ste ikada pročitali knjigu u kojoj pas izlegne jaje u svojoj košari? Ili u kojoj tata pegla dečju odeću i hekla? Ili u kojoj jedna koka ode sa farme i odluči se na put preko jezera, šume, mosta i parka da bi se vratila jednoj devojčici I njenoj porodici? Niste? Šta čekate? Dođite do naše biblioteke i pozajmite knjigu Queenie the Bantam, autora Bob Graham-a, koju vam ovog meseca preporučuje profesorka Olivera Ćatić.

Opširnije: Preporuka meseca: Queenie the Bantam

© 2018 Centar za strane jezike Matilda. Sva prava zadržana.